sunnuntai 20. elokuuta 2017

Amerikkalainen juustokakku suomalaisilla marjoilla

leivonta reseptit
leivonta reseptit



Kutsuin perjantai-illaksi muutaman kaverin kylään uutta kotia katsomaan ja silloinhan on aina syy leipoa. Se mitä leipoisin aiheutti hieman pohdintaa ja päädyinkin kokeilemaan ensi kertaa paistettua eli amerikkalaista juustokakkua. Vähän hain sopivaa ohjetta ja hieman poikkesin alkuperäisestä. Alkuperäiseen pääsee tästä. 

Pohjan teossa ei ollut ongelmia, mutta täyte tuntui hieman löysältä ja pelkäsinkin että mitähän tästä tulee! Mutta eipä olisi voinut paremmin onnistua, ei edes painunut keskeltä vaan tuli aika tasaisen täydellinen pinta. Sitä en tajunnut ikuistaa itselleni talteen. Kuva löytyy kakusta ennen uunia, aivan täpötaydeksi tuli vuoka. 

leivonta reseptit

Hieman kokeilumarmorointi epäonnistui tuossa tuotoksessa, sillä hillo jota käytin oli liian painavaa täytteeseen.  Se painui pohjaan, mutta aika pikkuvika. Hyvää palautetta kakku kumminkin sai, joten kannattaa kokeilla. Niin ja marjathan keräsin omin pikkukätösin, täytyy ihan erikseen mainita.


Amerikkalainen juustokakku

Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250g maitorahkaa
200g cream fraichea
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri
1 dl perunajauhoa
5 kananmunaa

5 rkl kuningatarhilloa

Pohja
Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Laita seuraavaksi muna, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Voitele 20 cm irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada osa täytettä vuokaan ja lisää hillosilmät. Vedä kevyesti hillosilmien läpi veitsellä. Kaada loppu täytteestä vuokaan. Paista juustokakkua 175 asteessa noin tunnin ajan uunin alatasolla. Kakku saa jäähtyä rauhassa useamman tunnin, jopa yön yli ennen tarjoilua. Koristele tai jätä koristelematta. Nuo tuoreet marjat ainakin toimivat erinomaisesti.

leivonta reseptit

2 kommenttia:

Katso myös nämä