perjantai 4. elokuuta 2017

Supermaukkaat uunikasvikset


kasvis varhaiskaali parsakaali

Itselläni ollut vahva kausi kasvisten suhteen jo pitkään ja varsinkin nyt kesäaikaan saa tuoretta suomalaista niin mikäs sitä suosiessa. Toissapäivänä vietimme maailman ylikulutuspäivää ja me suomalaisethan olemme jo huhtikuussa oman osamme kuluttaneet, melko aikaisin sanoisin niin ei se ollenkaan huono juttu ole lisätä kasvisten käyttöä lihan sijaan. Tässä huomaa vanhemmiten ajattelevan entistä eettisemmin, vaikkakin minua voi kritisoida lentomatkustuksesta aiheutuvasta hiilijalan jäljestä. No se on toinen aihe sitten.

Tykkään hyvästä, maukkaasta, laadukkaasta sekä puhtaasta ruuasta. Tänä päivänä olen kumminkin hyvin salliva itselleni enkä noudata mitään erityistä ruokavaliota. Sehän tässä parasta onkin, saattaa olla päiviä ettei syö ollenkaan lihaa ja toisinaan taas on enemmän lihaa ruokavaliossa. Tuoretta kalaa söisin vaikka päivittäin mutta hinta on kova monesti niin ei tule ostettua kovin usein. 

makkara chorizoTeinkin superhelpon ja hyvän uunikasvissetin, johon päälle pilkoin mausteista raakamakkaraa. Jääkaapissa oli myös nyhtökauraa mutta itse ajattelin tuon kasvis-makkaracombon olevan nyt maukkaampi, niin kyllä toimi. 


Onnistuu hyvin  myös grillissä folioalustan päällä.
Tähän settiin kuului:
  • parsakaalia
  • varhaiskaalia
  • lehtikaalia
  • kevätsipuli
  • tomaatti
  • oliiviöljyä
  • raakamakkaraa (Lidl) 

Laita uuni päälle 225 asteeseen, pilko kasvikset, pirskottele öljyä päälle ja pilko makkarat. Anna olla uunissa niin että kasvikset ovat saaneet väriä, ehkä 15 min. Unohdin katsoa kelloa, joten tuoksun perusteella menin kurkkaamaan uuniin.


chorizo kevätsipuli


Niin simppeliä ja niin hyvää. Helppo tehdä yhden hengen annos, kuten kuvissa, itse söin kaiken. Kaalit ovat näin minusta parhaimmillaan sekä tietty tuoreena myös. Suosittelen lämpimästi tätä!


raakamakkara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katso myös nämä