lauantai 26. elokuuta 2017

Aina herkulliset paistetut muikut

ruoka reseptit


Kalaa on pitkään tehnyt mieli ja bongasinkin lehdestä, että tuoreet muikut Saimaasta ovat 4,99 €/kilo, niin niitähän oli sitten saatava. Kurvasin keskustan kauppaan tiskiltä hakemaan ja samalla siinä piti todeta , että perkaushommiin joutuu tällä kertaa.

En juurikaan ole muikkua tai muutakaan kalaa perannut, mutta tämä oli varsin helppoa eikä mielestäni mitenkään sotkusta puuhaa . Kaadoin muikut lavuaariin ja poistin yksitellen päät irti. Päästä vaan napakka ote vetäen, että sisukset tulisi samalla ulos. Kun kaikki on perattu niin pieni huuhtelu päälle, jonka jälkeen nostin muikut sanomalehden päälle valumaan. 

ruoka reseptit

ruoka reseptit

Seuraavaksi ruisjauhoja pari desiä ja suolaa teelusikallinen sekaisin lautaselle, jossa muikut pyöräytetään. Sitten vaan pannu kuumaksi ja voita paistamiseen. Paistoin muikut voissa molemmin puolin niin että pinta ruskistui. 

ruoka reseptit

Jälleen kerran, niin yksinkertaista ja hyvää! Tuore kala on superhyvää! Erityishuomiona vielä se, että kalan haju käsissä perkaamisen jälkeen oli minimaalinen. Eli voi oikeasti sanoa tuoreen kalan tuoksu jäi käsiin ja maku suuhun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katso myös nämä