lauantai 26. elokuuta 2017
Aina herkulliset paistetut muikut
Kalaa on pitkään tehnyt mieli ja bongasinkin lehdestä, että tuoreet muikut Saimaasta ovat 4,99 €/kilo, niin niitähän oli sitten saatava. Kurvasin keskustan kauppaan tiskiltä hakemaan ja samalla siinä piti todeta , että perkaushommiin joutuu tällä kertaa.
En juurikaan ole muikkua tai muutakaan kalaa perannut, mutta tämä oli varsin helppoa eikä mielestäni mitenkään sotkusta puuhaa . Kaadoin muikut lavuaariin ja poistin yksitellen päät irti. Päästä vaan napakka ote vetäen, että sisukset tulisi samalla ulos. Kun kaikki on perattu niin pieni huuhtelu päälle, jonka jälkeen nostin muikut sanomalehden päälle valumaan.
Seuraavaksi ruisjauhoja pari desiä ja suolaa teelusikallinen sekaisin lautaselle, jossa muikut pyöräytetään. Sitten vaan pannu kuumaksi ja voita paistamiseen. Paistoin muikut voissa molemmin puolin niin että pinta ruskistui.
Jälleen kerran, niin yksinkertaista ja hyvää! Tuore kala on superhyvää! Erityishuomiona vielä se, että kalan haju käsissä perkaamisen jälkeen oli minimaalinen. Eli voi oikeasti sanoa tuoreen kalan tuoksu jäi käsiin ja maku suuhun.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Katso myös nämä
-
Niin sitä viikko vierähti Kreikassa Thassoksen saarella auringosta nauttien, onneksi loma jatkuu vielä. Itselläni oli ...
-
Kutsuin perjantai-illaksi muutaman kaverin kylään uutta kotia katsomaan ja silloinhan on aina syy leipoa. Se mitä leipoisin aiheut...
-
Kaikkihan tietää kyykkyviinin, sen halvan sieltä alahyllyltä? Tätä samaa ajatusta käytin tämän piirakan nimeämisessä, koska...
-
Suolaisen piirakan postaustraditio saa jälleen jatkoa. Yleensä kaava näissä tietysti on, että aina jotain pikkuisen uutta ja eril...
-
Jes, olemme tännekkin saaneet lunta! Lumesta innostuneena ja tiedostaen, että hei huomenna alkaa marraskuu eli joulu lähenee pikavauh...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti