perjantai 29. joulukuuta 2017

Kannattiko matkustaa Kööpenhaminaan jouluksi?

Kööpenhamina


Tavallista, perinteistä joulua pakoon, niin kyllä. Jos olet shoppailun ystävä, niin ei todellakaan. Kaikki kaupat olivat  joulun kiinni, mikä tuntui hieman oudolta. Hassua oli huomata, että ihmisiä oli silti liikenteessä. Suomessa olisi ollut aivan autioita. Taivaalta tuli ajoittain vettä ja oli puuskaisen tuulista.


joulu


Hieman oli harmi, että myös moni ravintola oli juuri joulun ajan kiinni, koska Kööpenhamina on ravintoloistaan kuuluisa. Ei päässyt sitä parasta näkemään. Se että kaupat oli kiinni ei oikeastaan haitannut, mutta onhan se vähän hassua astella Euroopan pisintä ostoskatua läpi, että kaikki tosiaan on kiinni. 

Tivoli oli hieno jouluvalaistuksessa. Uskon, että nimenomaan talvella se antaa aikuiselle enemmän, tuskin on yhtä vaikuttava kesäisin. Mene ja tiedä. Joulun kunniaksi siellä oli ilotulitus varttia vaille yhdeksän. Pääsymaksu ilman, että pääsi laitteisiin, oli noin 16 euroa henkilöltä. Ei sekään siis kovin halpaa, mutta mikään ei ole tuolla. Tivolin Foodhallissa oli erilaisia (pika-)ruokapaikkoja, eikä sinne tarvinnut maksaa pääsymaksua. 

Kööpenhamina
Kööpenhamina

Ajankohtaan nähden viihtyisä hotelli oli erityistä plussaa. Hotellillamme korostui se kuuluisa tanskalainen hygge. Oli tunnelmaa aulaa myöten, kerrankin sellainen hotelli jonka yhteisissä tiloissa viihtyy! Rento ja siisti. Viinitunti oli kiva lisä, enpä ole moista kokenut aiemmin. Aamupala oli laadukas ja monipuolinen sekä lähes täysin luomua, henkilökuntakin saa kiitokset. Huone oli kivan erilainen, tanskalaista designia myöten. Suosittelen lämpimästi SP34 hotellia, alle 5 minuutin kävelymatkan päässä kaikesta. 

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

hotelli SP34


Joulupäivänä kun pohdimme ohjelmaa perushaahuilun lisäksi, vaihtoehtoina oli eläintarha tai Carlsbergin "tehtaille" vierailu, niin päädyimmekin piipahtamaan Ruotsin puolella Malmössa. Päärautatieasemalla teimme päätöksen vierailusta kaupunkiin, jossa ei ehkä muuten tule koskaan käytyä ja pääsimme matkustamaan Juutinrauman sillan yli junalla. En ollut ennen matkaa tajunnut ollenkaan, että Kööpenhamina ja Malmö sijaitsevat niin lähellä toisiaan. Ala-asteelta muistan kyllä Juutinrauman maantiedon tunneilta, mutta silloin ei vielä siltaa ollut maiden välillä. Näin sitä aina viisastuu reissatessa :) 

Lisäyksenä vielä seikkailuun, että henkkarit kannattaa pitää matkassa. Päästiin kumminkin "kaksi yhden hinnalla" rajan yli, sillä ei tullut mieleenkään, että Ruotsin puolella olisi tarkastuksia. Johtuuko maahanmuuttaja tilanteesta, että satunnaisesti tällaista on vai onko normaalikäytäntö, niin en tiedä. Hämmennystä kyllä aiheutti, pohjoismaiden välinen rajatarkastus. Nimittäin lentokentällä ei kukaan passia kertaakaan vilkaissut, kummassakaan päässä. Pelkällä boardingpassilla mentiin.

Tapaninpäivänä avoinna oli ainakin Tanskalainen Design museo, jossa kävimme samalla kun bongasimme Pienen merenneidon. Museossa oli oma pieni pop-up näyttely Alvar Aallon luomuksista, mikä oli kiva tietenkin suomalaisen näkökulmasta. Lisäksi museon kahvilassa astiasto oli Iittalan Teemaa, sekin kiva juttu! 

Hampurilainen Kööpenhamina

Hampurilainen Kööpenhamina

Italialainen Kööpenhamina

Summa summarum, joulu ei välttämättä ole paras mahdollinen ajankohta Köpikselle tai jos ajoittaa loman ajankohdan esimerkiksi joulupäivästä eteenpäin, niin on enemmän mahdollisuuksia. Itse mielelläni menisin tuonne kevät- tai kesäaikaan uudestaan, että näkisi kaikki kivat kahvilat ja ravintolat sekä elämän ylipäätään. Tykkäsin silti, kaupungin koko on kiva ja se on lähellä Suomesta käsin. Hyvää palvelua sai kaikkialla. Erityismaininta italialaisesta ravintolasta viimeisenä iltana, jossa oli italialaisempaa tunnelmaa, palvelua ja ruokaa enemmän kuin Italiassa missään, niin onko se Tanskalaisten ansioita?! Maailman onnellisin kansa monien tutkimusten mukaan. 

Jos mietit kesälle reissua Kreikkaan, niin lue tekstini Thassoksen saaresta tästä! Tai jos mietit, että missä voisi yöpyä Ahvenanmaalle matkustaessa, niin kurkkaa suositus B&B majoituksesta tästä!

4 kommenttia:

 1. Köpis on niin ihana 😍 Ja Tivoli kauniisti valaistu! Miun blogista löytyy kesäisiä kuvia Kööpenhaminasta ja Jyllannista, suosittelen matkaamaan sinne kesäaikaan, niin kaunista ja kaikkialla paljon nähtävää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Köpis viehätti, vaikka ei varmasti parhaimmillaan ollut! Pitää käydä kurkkaamassa siun kesäisemmät tunnelmat sieltä ja kiva kun kävit kommentoimassa :)

   Poista
 2. Eipäs ole tuollakaan tullut käytyä. Kiva reissailla tälleen blogien kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ideoita ainakin saa! Tuonne on kyllä ihanan lyhyt lentokin, että onnistuu miniloma mukavasti :)

   Poista

Katso myös nämä