tiistai 8. elokuuta 2017

Testissä härkäpapupasta


kasvisruoka pesto

Jo alkukesästä paikallisesta lähiruokakaupasta ostettu pussi härkäpapupastaa on odottanut hetkeä testikokkailuun. Eilen se hetki viimein koitti.


Tuolloin innostuin ostamaan pastan pavuista saatavan kasvisproteiinipitoisuuden vuoksi, eli proteiinia on tuossa normaalia pastaa tai makaronia enemmän. Itse en ole koskaan kokeillut proteiinipastaa, vertailupohja siihen ei minulla ole. Tämä on  myös viljan välttelijälle  hyvä vaihtoehto, pastan pohjana on käytetty durumvehnää ja osa korvattu härkäpapujauholla. 

härkäpapupasta kasvisproteiiniHalusin tämän testin pysyvän raikkaan makuisena sekä kasvisversiona. Makua tähän pastaan tuo pesto, johon löytyikin ainesosat valmiiksi kaapista. Tässä ohje pestoon. Kuten tuossa linkin takana mainitaan niin itse tehty pesto hakkaa mennen tullen valmiin, joten älä oikaise tässä kohtaa mikäli mahdollista. 
Kaupasta piti hakea vähäsuolaista fetaa. Laitoin vielä muutaman aurinkokuivatun tomaatin ja kevätsipulin varren joukkoon, niin ai että! Periaatteessa siis viiden raaka-aineen pasta ja voin kertoa että tuli aivan loistavaa. Härkäpapupasta jää väriltään hieman harmaaksi, mikä ei visuaalisesti ole kovin houkuttelevaa  mutta maussa en huomannut juuri eroa kuivapastaan verrattuna.Pestoinen härkäpapupasta 


2 dl härkäpapupastaa

1 rkl pestoa 

 75 g vähäsuolaista fetaa

muutama aurinkokuivattu tomaatti

pari kevätsipulin vartta


Keitä pasta ohjeen mukaan 5-7 minuuttia, lisää pesto kattilaan ja sekoita. Lisää feta murennettuna tai paloiteltuna sekä tomaatit ja sipulit. 


Ohjeen annos on yhdelle hengelle.Onneksi on tullut hyviä vaihtoehtoja veganismin sekä kasvisruokatrendin myötä ettei kasvisruoka tarkoita vain kasvispihviä jonka nuoruudesta 90-luvulta muistan. Peukku tälle villitykselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katso myös nämä