torstai 14. syyskuuta 2017

Nuorennusleikkaus värin vaihdolla


mökki vinha

Maalaus Vinha


Tässä on kuvasarjaa erään pienen saunamökin muodonmuutoksesta. Parempiakaan ei arkistoista löytynyt, mutta  näistä saa osviittaa kuinka värin vaihto vaikuttaa lopputulokseen. 
Hirren profiili on perinteinen pyöröhirsi, joka ei kovin modernia vaikutelmaa anna ympäristöön. 
Alun perin mökki on käsitelty kuultavaksi 2000-luvun alussa, joten uusinta käsittelyn aika oli erittäin ajankohtainen. 




Kuvissa näkyvä päätyseinä oli jo todella pahasti päässyt pilkkuuntumaan mustaksi. Pohjatyönä on tehty pinnoille pesu homeenpoisto pesuaineella ja kuvat on otettu pesun jälkeen, eli tässä tapauksessa mustapilkku istui niin tiukassa, ettei uusi käsittely olisi onnistunut kuultavalla tuotteella. Vanha pinta muuten oli varsin karkea, että erillistä hiontaa ei enää tarvinnut tehdä. Pesulla varmistetaan että käsiteltävän pinnan ja maalin väliin ei jää epäpuhtauksia, jotka heikentävät maalin tartuntaa pintaan. 

Vinha Tikkurila


Kaikki pinnat käsiteltiin kahteen kertaan. Alkuperäisestä jätettiin siniset tehosteet ikkunan pokiin ja ristikoihin, sillä sopivat edelleen kivasti kokonaisuuteen. Mökin ovet olivat alunperin käsitelty samalla sävyllä kuin mökin seinät. Tähän tuli muutos. Ehdotin tumman harmaan sävyä modernimpaa ilmettä antamaan ja tuomaan  ryhtiä vaaleaan yleisilmeeseen.

Vinha Decogrey Tikkurila


Sävyinä uudistuksessa on käytetty seinillä Savikuoppa-nimistä sävyä Sadolinin/Pinotexin värikartasta. Sävy on hyvin vaaleanharmaa ja taittaa ruskeaan. Otsalaudat, ikkunan/ovenpielet ja muut valkoiset kohdat ovat  sävyllä 579x Tikkurilan Puutalot värikartasta. Sävy on hieman likaisen valkoinen, eikä loista liian kirkkaana. Ovien sävy on Tikkurilan Deco grey värikartasta 1913, myös selvästi ruskeaan taittava harmaan sävy. Ulkona on toistuu hyvin grafiitin harmaan sävynä.


Vinha Tikkurila


Vinha Tikkurila Decogrey


Mielestäni hyvin onnistunut päivitys tähän päivään! Tapetinpoistoon liittyvää remonttivinkkiä  löytyy klikkaamaalla tästä.

3 kommenttia:

  1. Voi todella, upealta näyttää!!😍 Paljon sitä saa ihan maalilla aikaan..rakennuksista tulee ihan kuin uusia:) Hienoa työtä!! Mukavaa viikonjatkoa sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista:)Sepä se, uudistus on usein isompi kuin alunperin uskookaan! Kivaa viikonlopun odotusta :)

      Poista

Katso myös nämä