lauantai 19. elokuuta 2017

Muuttunut maailma

 
joulumarkkinat
Berliini jouluaattona 2016

 

Iskuja ympäri Eurooppaa. Puukotus Turussa. Tuhopolttaja kotikaupungissa.

 

Pelottavia ja järkyttäviä tekoja, joita viime aikoina on tapahtunut.  Ei vaan voi käsittää tätä jatkuvaa huonojen uutisten määrää. Se että joka paikassa ollaan nostamassa valmiustilaa iskujen takia tai joku maa on poliittisessa kriisissä aiheuttaa pelon sekaisia tunteita. 

Vuosi sitten kesällä olimme menossa Turkkiin Sideen. Perjantai-iltana myöhään ennen nukkumaan menoa tsekkasin uutiset Iltalehden sivuilta, että jaahas Turkissa on isketty Istanbulin ja Ankaran lentokentille vallankaappaus yrityksen myötä. Elättelin toivoa että tuo ei ole tosi juttu ja aamulla kaikki on kunnossa.

Aamulla heti herättyäni avasin sivut ja ei, tilanne ei tietenkään ollut muuttunut ja näytin uutiset avopuolisolleni. Siitä ei mennyt tovi, kun oli Finnairin sivuille tullut ilmoitus, että viikonlopun aikana Turkkiin suuntautuvat lennot on mahdollista perua, vaihtaa ajankohtaa tai kohdetta ilman muutoskorvausta. Tilanne Turkissa oli päällä eikä tietenkään tietoa ollut leviääkö vallankaappaus muualle, niin meillä oli helppo päätös vaihtaa kohdetta. Rahaa vaan lisää väliin, niin päädyttiin Kroatiaan. 

Jouluksi oli Berliiniin lennot varattuna ja kuinkas ollakkaan perinteisille joulumarkkinoille rysäytettiin rekalla joulun alus viikolla. Kyseiset markkinat olivat muutaman sadan metrin päässä meidän hotellista. Berliinin matka toteutettiin silti. Isku näkyi betoniporsailla joulumarkkinoiden ympäristössä ja lisäksi poliiseja oli jalan liikkeellä normaalia enemmän.

Läheltä tuntuu liippaavaan. Viime syksynä, kun Pariisin tehtiin hyökkäys niin silloin jo mietti että entäs jos olisi juuri silloin ollut viikonloppulomalla siellä? Eihän tuollaista edes mieti, kun matkustaa Euroopassa. Ei ennen kulunutta vuotta.

Torstaina Barcelona. Olin hieman uutispimennossa tästä, kun tieto iskusta itselleni tuli vasta hieman ennen kymppi uutisia.  Itsekkin La Ramblalla kävelleenä ihmistungoksessa päivällä ja Fc Barcelonan voittoa juhlineena yöllä muiden tuhansien kannattajien kanssa niin voi vaan kuvitella, miten aavemainen tunnelma siellä ollut tuollaisen teon jälkeen. 
Perjantaina Turku. Mitä ihmettä? Keskellä päivää? Ihan sama sattuuko keskellä päivää vai keskellä yötä kuten Imatralla viime joulun alla ampuminen, niin mikä on helvetti ihmisiä vaivaa?

Kaiken lisäksi täällä meillä päin kesän aikana on liikkunut tuhopolttaja, vai liekö niitä ollut useampia. Niistä vahingot toistaiseksi ovat olleet vain tuhoutuneita roskakatoksia, mutta kyllä tuollainenkin aiheuttaa ahdistusta. Mitähän vielä ehtii tässä elämässä näkemään, tuhoa, joka on suoraan ihmisten aiheuttamaa?

Niin tohkeissani kirjoitin että hieman sekoilin viikonpäivissä, muokkasin ne oikeaksi.

2 kommenttia:

  1. Kirjoitat todella hyvin! :) Ja tää maailma, ei voi käsittää... Täynnä pahuutta. Yksi syy lisää levittää rakkautta ympärilleen vaikka päällimmäisin reaktio olisi kieltämättä jäädä kotiin ja vetää peitto korviin.

    Elisabet | www.fashionpoetry.eu

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos kommentista ja kehuista! Voi kun voisikin elää omassa pienessä kuplassa täällä...
    Kurkkasin blogiisi, niin olipa se visuaalisesti viehättävä ja erilainen! Kiva kun kävit :)

    VastaaPoista

Katso myös nämä