Tälläinen klassikko herkku hieman tuunattuna syntyi iltapalaksi, kun kotiin kuljetuksella tuli puolukoita sekä omenoita erikseen pyytämättä, aika jees! Vaniljakastike piti kumminkin ihan erikseen hakea kaupasta tätä varten, kun yllättäen unohtui aiemmalla kauppareissulla. Aikaisemmin ei tule tullut puolukoita laitettua tähän, mutta toimi todella hyvin!
Ohjeen pohjalla on klassinen kaura-omenapaistos, tuolla puolukkalisällä. Lisäsin vielä omenoiden ja puolukoiden päälle vaahterasiirappia happamuutta poistamaan. Sekä tuplakanelit kuuluu asiaan!
Kaura-omena-puolukkapaistos
(uunivuokaan)
Omenoita 5-7 kpl
Puolukoita 1-2 dl
Vaahterasiirappia 0,5 dl
Kanelia 1 rkl
Kaurahiutaleita 3 dl
Voita 100 g
Fariinisokeria 1 dl
Kanelia 1 rkl
Vaniljakastiketta
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Kuori ja pilko omenat vuokaan sekä laita sekaan puolukat.
Valuta vaahterasiirappia päälle ja ripottele kaneli.
Lämmitä kattilassa voi ja mittaa sekaan kaurahiutaleet, fariinisokeri ja kaneli.
Lusikoi seos omenoiden ja puolukoiden päälle.
Paistos saa olla uunissa noin 15 minuuttia.
Nyt jälkikäteen mietin, että tuo vaahterasiirappihan olisi tuonut vaihtelua tuohon vaniljakastikkeen sijaan ja lisää makeutta myös. Toisinaan sitä toimii niin tapojensa mukaan, ettei tule edes muita vaihtoehtoja mieleen. Puolukoitakin on metsissä reippaasti, niin tässä nyt yksi tapa hyödyntää niitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti