maanantai 4. syyskuuta 2017

Matkusta Meksikoon!

 
Meksiko matka
Isla Mujeres

 

Kaivelin vanhoja kuvia matkoista, koska mitään uuttakaan ei ole nyt lukkoon lyöty, niin nämä Meksikon kuvat pysäyttivät eniten. Vuosi oli 2013 helmi-maaliskuu, kun siellä tuli käytyä.

 

Meksiko matka
Isla Holbox
Meksiko matka
Isla Holbox sateen jälkeen
Meksiko matka
Isla Holbox

Sen verran voisin valaista "uraani" reissunaisena, niin pääosin matkat on tullut aina tehtyä omatoimisesti. Lisäksi olen enemmän, tai ainakin alussa, käynyt kaukomailla. Toki ihan ensimmäinen matkani on Tukholmaan laivalla, mutta ensimmäinen lentomatkani olikin Australiaan 9-vuotiaana perheen kanssa. Ihan kevyt aloitus siis lentämisessä :). Aikuisiällä tulikin lähdettyä ensimmäisenä Yhdysvaltoihin Floridaan vuonna 2004, myös omatoimisesti. Silloin vasta navigaattorit rupesivat yleistymään, niin aika onnettomien paperikarttojen varassa ajelimme vuokra-autolla ja hyvin pärjäsimme. Mutta se siitä, mennään Meksikoon!

Meksiko matka
Isla Holbox

Meksiko matka
Lentokenttä Isla Holboxilla

Lennot oli bookattu Air Francelta, eli vaihto oli Pariisissa tehtävä. Pariisin kenttähän on kuuluisa hankaluudestaan. Itseasiassa tuo edellä mainitsemani Jenkki-reissu meni myös Pariisin kautta, että periaatteessa kenttä oli tuttu mutta 9 vuotta aikaa välissä, heh. Suoraan pääsee suomalaisten matkatoimistojen kautta, jos eivät välilaskua tee jossain Jenkeissä, mutta konetta ei tarvitse tällöin vaihtaa. 

Meksiko matka
Cancun
 
Meksiko matka
Chichen Itza

7-8 tunnin aikaero on aika raskas, niin alkuun on sinniteltävä että jaksaa illalla valvoa. Kellon ollessa paikallista aikaa 8 illalla, niin Suomessa ollaan jo aamu neljässä. Matkalla tuli oltua 3 viikkoa kaikkiaan. Kyseessä, kun oli ns. reppureissu niin aika oli melko sopiva Jukatanin niemimaan haltuun ottoon....Meksikohan on ihan valtava maa ja tuo Jukatanin alue on sitä turvallisinta seutua. Alussa tuli oltua normaalia enemmän varuillaan joka paikassa, mutta pian huomasi että ei tarvitse turhaa jännittää. Toki kassista on aina hyvä pitää kunnolla kiinni, eikä pidä jättää mihinkään vartioimatta. 
Meksiko matka
Raunioita Tulumissa

Paikkoja, joissa tuli käytyä matkalla oli Cancun, Pisté, Merida, Isla del Holbox, Playa del Carmen sekä Isla Mujeres. Matkareitti menikin lähes edellä mainitussa järjestyksessä ja kaikki matkat menimme bussilla. Pisté tuli kuvioihin kahden yön verran, kun Chichen Itzan temppelialue on sen kylän vieressä ja jatkoimme siitä Meridaan. Pisté oli todella kuoleva kylä, jossa ei itsessään ole mitään nähtävää.  Merida on meksikolaisin paikka noista kaikista, sisämaassa eli jos haluaa jotain muuta meksikoa nähdä perusturistikohteiden sijaan niin suosittelen. Meksikolaisilla on hauska tapa kerääntyä kaupunkien aukioille viettämään aikaan iltaisin, joka juuri Meridassa näkyi. 

Meksiko matka
Joku kylä Meridan lähellä
 
Meksiko matka
Seis

Isla Holboxille ei päässyt mitenkään järkevästi suoraan Meridasta, niin fiksuinta oli mennä Cancuniin yöksi ja jatkaa aamulla saarelle. Isla Holbox oli se autentisin paikka, kaikista rannoista. Jotain koskematonta ja rauhallisuutta siellä oli. Ei autoja juurikaan eikä asfalttiteitä. Aika paratiisi. Toki ei myöskään hirveästi tekemistä ja menoa, jos sitä kaipaa. 

Siitä siirryimmekin, jälleen kerran Cancunin kautta bussia vaihtaen, Play del Carmeniin, jossa olikin jo vilinää. Isoin ero mikä Playa del Carmenin ja Cancunin välillä on, on koko. Cancunissa on se turistien vyöhyke erillään mantereesta joka täynnä isoja, hienoja uusia sekä vanhoja hotelleja pitkin rantaviivaa ja paikallisten asuinalue täysin erillään. Cancun on ensimmäinen kohde tuolla suunnalla, joka on alun alkaen  rakennettukin turisteja palvelemaan. Playa del Carmenin siinä mielessä koin viihdyttävämmäksi, koska oli kompaktimpi kooltaan ja palvelut lähellä ravintoloineen. Aina tuollaisessa paikassa on ne perusturistimeiningit ja on sellainen fiilis että onko nyt Kanarialla vai....?  No näistä kahdesta valitsisin toistamiseen pienemmän. Playa del Carmenista pääsee helposti Tulumiin, mikä on siellä The paikka. Tai ainakin oli silloin, leveät, valkoiset hiekkarannat ja raunioita, niiiiin kaunista. Tuonne olisi nyt kiva mennä katsomaan että onko jo kuinka paljon rakennettu hotelleja pilaamaan maisemaa tässä ajassa... Sehän on selvä että turismi on iso elinkeinon lähde tuolla, mutta toivoisi että kaikkialla se ei näkyisi megaisoina hotelleina, vaan jotain pientä ja söpöä.

Meksiko matka
Lisko lämmittelee
 
Meksiko matka
Lintu


Matkan viimeinen kohde oli Isla Mujeres, pieni saari Cancunin edustalla. Lautalla taisi mennä 20 minuuttia, jollen aivan väärin muista. Siellä oli varsin viihtyisä hotelli varattuna jo ennen reissua. Hieman kaukana saaren toisessa päässä, että golfauton tai skootterin vuokraus on paikallaa, jos halusi vapaasti liikkua itse. 

Yleisesti suosittelen omatoimimatkaa, koska liikkuminen tuolla oli helppoa. Bussit nykyaikaisia ja aikataulussa, eivät siis pysähdelleet missään sattuman varaisesti. Lisäksi se oli edullista, mutta aina ottaa aikaa. Hotellit on helppo varata ennalta. Reissun ensimmäinen ja viimeinen hotelli olivat varattu jo Suomessa, loput paikan päällä samana päivänä etsimällä tai edellisenä iltana netin kautta. Hotellien hintataso oli vuonna 2013 40-50 €/yö perushotlasta, jossa ei aamupaloja ollut mukana. Kuvissa vilahtavat hotellit Cancunista ja Isla Mujereksesta olivat hintaluokassa n. 80 €/yö. 


Ravintola Pisté-kylässä
Meksiko matka
Lime-esillepano
Burrito

Tuolla alueella on todella paljon jenkkituristeja, niin englannilla pärjää melkein missä vaan. Itse olen espanjaa muutaman talven opiskellut ja sitä koitin puhua niin monta kertaa vastaus tuli englanniksi joka tapauksessa.

Tästä voisi kirjoittaa kunnon syväanalyysin, mutta halusin pitää enemmän fiilistelynä tämän. Kuvien valitseminen oli haasteena, sillä oli liikaa hyviä kuvia. Mutta oli hauska nyt havaita, että ei juuri ollenkaan ollut ruokakuvia matkalta, kun tänä päivänä ei voi kuvitellakaan mitään ilman niitä! Kuvat on otettu iPhone4s:lla ja Canonin digikameralla, enkä ole käsitellyt mitenkään. Osa kuvista ovat kehnoja laadultaan, mutta nuo värit on todellisuutta, ei mitään korostuksia! 

Kysy ihmeessä, jos mieleen tulee jotain tarkemmin. Sen kerron vielä, että ruokasuosikki oli tietysti guagamole!

Meksiko matka
Hotellilta, Isla Mujeres
Meksiko matka
Hotellilta, Isla Mujeres

 
Meksiko matka
Hotellilta, Isla Mujeres
9 kommenttia:

 1. Näitä reissukuvia on aina niin mukava katsella :) Itse olen käynyt vain kaksi kertaa Ruotsia ja Viroa pidemmällä, ja tuollainen omatoimimatka on kyllä vielä tekemättä.

  https://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä sitten haaveilemaan ja suunnittelemaan! Nykyisin matkatoimistot myyvät reittilento+hotellipaketteja joissa tietyt valmismatkaehtojen säännöt pätevät, jos ei ihan täysin uskalla omatoimisesti lähteä.

   Poista
 2. Upean näköistä! Tuolla olisi hienoa päästä joskus käymään :-) Tosin olen vähän arkajalka, että en tiedä uskaltaisinko Meksikoon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi, en itse muistanutkaan että maisemat oli noin huikeet!Ja rohkeasti vaan reissuun!

   Poista
 3. Tällä hetkellä itselläni Kuuba kuumoittelee, ja kova säästäminen päällä, että jouluksi sinne pääsisin. Meksikokin kyllä on jossain vaiheessa nähtävä ja koettava. Ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, Kuuba kuumottelee, sinne on pian päästävä! Tsemppiä säästämiseen :) Kiva kun kävit!

   Poista
 4. Oi miten upeita kuvia😍 Tuolla Meksikossa on varmasti niin paljon nähtävää/koettavaa...ja se lämpö,kelpaisi kyllä ikuiselle vilukissalle:) Mahtavaa että olet tuollaisen reissun päässyt kokemaan! Mukavaa syyskuuta sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on tässä onneksi päässyt reissaamaan! Kunhan saan aikaa johonkin väliin niin kaivat kuvat Costa Ricasta...Siellä on aika huikee luonto! Kivaa syyskuun alkua siullekkin :)

   Poista
 5. Kivalta näyttää! Ei kyllä yhtään helpota omaa matkakuumetta :)

  VastaaPoista

Katso myös nämä