lauantai 23. syyskuuta 2017

Erilainen iltapala: Kesäkurpitsa-chorizopiiras

iltapala


Nyt löytyi erikoisen hyvä yhdistelmä, kesäkurpitsa ja chorizo! Tai ainakin minulle tämä on jotain ihan uutta. Tämä piiras syntyi siitä perinteisestä ajatuksesta että mitähän tekisi iltapalaksi, jotain hieman erilaista, kun kaverikin oli kylään tulossa. 



iltapala suolainen piirakka

Ainekset olivat jääkaapissa ennestään ja hieman mausteisuutta halusin lisää chili-cheddarjuustosta, joka on pirun hyvää ihan pelkästäänkin...
Juttuna piiraassa on raastettu kesäkurpitsa ja chorizo tuomassa makua. Lidlin Spicy chorizo on aiemminkin hyväksi havaittu ja toimi tässäkin juuri halutulla tavalla. Erilainen, mutta erinomainen piiras syntyi maisteltavaksi. Teen toistekkin!


Pohja on vanha tuttu, muun muuassa kyykkypiirakan muodossa tullut tehtyä. Tähän hieman pienensin määriä, kun tein piiraan pieneen irtopohja vuokaan. Ohje on osin grammoissa, koska tärkeimmät ainesosat eli kesäkurpitsa ja chorizo olivat ns. jämiä jääkaapissa.

 Kesäkurpitsa-chorizopiiras

Pohja: 
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 rkl vettä


Täyte:
350 g kesäkurpitsaa
50 g chorizoa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 (isoa) munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
savupaprikaa

Päälle:
80 g chili-cheddarjuustoa

Pohja
Voitele vuoka. Nypi pehmennyt voi, vehnäjauho ja kaurahiutaleet sekaisin kulhossa. Lisää vesi. Vaivaa taikina palloksi ja painele jauhotetuin sormin vuokaan. Laita vuoka pakastimeen odottamaan ja uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kunnes uuni on lämmin, esipaista 5-10 minuuttia.

Täyte
 Raasta kesäkurpitsa ja laita lävikköön valumaan.
Pilko sipulit ja chorizo pieneksi. 
Puristele lävikössä kesäkurpitsa raasteesta nestettä pois ja jätä uudestaan valumaan.
Riko munat ja sekoita jogurtin kanssa sekaisin, lisää mausteet.
Kuullota sipulit pannulla ja lisää chorizo sekaan.
Puristele uudestaan kesäkurpitsaraaste lävikössä ja sekoita muna-jogurttiseoksen sekaan.
Lisää seokseen vielä sipulit ja chorizo.

Raasta juusto.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja lisää juusto pinnalle.
Laita piiras uuniin alatasolle ja paista noin 20 minuuttia.



Huomioita pohjan teosta, kun tein irtopohja vuokaan keraamisen piirakkavuoan sijaan, niin pohjan esipaistoaika on huomattavasti lyhyempi. Kannattaa seurailla, ettei paistu liikaa. Itselle meinasi käydä köpelösti ja pohja paistui hieman liikaa.
Täytteestä, vahvaa chorizoa riittää pieni pätkä, jottei kesäkurpitsan maku peity liikaa. Tässä suhde oli mielestäni loistava.

 

2 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttää hyvältä!:)♥ rupesi niin hiukomaan..tuota on kyllä kokeiltava,kiitos reseptistä:)Mukavaa alkanutta lokakuuta!

    VastaaPoista
  2. Tuo oli kyllä hyvää, vaikka itse sanonkin! Kesäkurpitsa on aika erilaista raastettuna, eikä tietty niin vetistäkään :) Kiitos samoin sinulle ihanaa alkavaa lokakuuta :)

    VastaaPoista

Katso myös nämä