Nyt löytyi erikoisen hyvä yhdistelmä, kesäkurpitsa ja chorizo! Tai ainakin minulle tämä on jotain ihan uutta. Tämä piiras syntyi siitä perinteisestä ajatuksesta että mitähän tekisi iltapalaksi, jotain hieman erilaista, kun kaverikin oli kylään tulossa.
Ainekset olivat jääkaapissa ennestään ja
hieman mausteisuutta halusin lisää chili-cheddarjuustosta, joka on
pirun hyvää ihan pelkästäänkin...
Juttuna
piiraassa on raastettu kesäkurpitsa ja chorizo tuomassa makua. Lidlin
Spicy chorizo on aiemminkin hyväksi havaittu ja toimi tässäkin juuri
halutulla tavalla. Erilainen, mutta erinomainen piiras syntyi
maisteltavaksi. Teen toistekkin!
Pohja on vanha tuttu, muun muuassa kyykkypiirakan muodossa tullut tehtyä. Tähän hieman pienensin määriä, kun tein piiraan pieneen irtopohja vuokaan. Ohje on osin grammoissa, koska tärkeimmät ainesosat eli kesäkurpitsa ja chorizo olivat ns. jämiä jääkaapissa.
Kesäkurpitsa-chorizopiiras
Pohja:
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 rkl vettä
Täyte:
350 g kesäkurpitsaa
50 g chorizoa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 (isoa) munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
savupaprikaa
Päälle:
80 g chili-cheddarjuustoa
Pohja
Voitele vuoka. Nypi pehmennyt voi, vehnäjauho ja kaurahiutaleet sekaisin kulhossa. Lisää vesi. Vaivaa taikina palloksi ja painele jauhotetuin sormin vuokaan. Laita vuoka pakastimeen odottamaan ja uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kunnes uuni on lämmin, esipaista 5-10 minuuttia.
Voitele vuoka. Nypi pehmennyt voi, vehnäjauho ja kaurahiutaleet sekaisin kulhossa. Lisää vesi. Vaivaa taikina palloksi ja painele jauhotetuin sormin vuokaan. Laita vuoka pakastimeen odottamaan ja uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kunnes uuni on lämmin, esipaista 5-10 minuuttia.
Täyte
Raasta kesäkurpitsa ja laita lävikköön valumaan.
Pilko sipulit ja chorizo pieneksi.
Puristele lävikössä kesäkurpitsa raasteesta nestettä pois ja jätä uudestaan valumaan.
Riko munat ja sekoita jogurtin kanssa sekaisin, lisää mausteet.
Kuullota sipulit pannulla ja lisää chorizo sekaan.
Puristele uudestaan kesäkurpitsaraaste lävikössä ja sekoita muna-jogurttiseoksen sekaan.
Lisää seokseen vielä sipulit ja chorizo.
Lisää seokseen vielä sipulit ja chorizo.
Raasta juusto.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja lisää juusto pinnalle.
Laita piiras uuniin alatasolle ja paista noin 20 minuuttia.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja lisää juusto pinnalle.
Laita piiras uuniin alatasolle ja paista noin 20 minuuttia.
Huomioita pohjan teosta, kun tein irtopohja vuokaan keraamisen piirakkavuoan sijaan, niin pohjan esipaistoaika on huomattavasti lyhyempi. Kannattaa seurailla, ettei paistu liikaa. Itselle meinasi käydä köpelösti ja pohja paistui hieman liikaa.
Täytteestä, vahvaa chorizoa riittää pieni pätkä, jottei kesäkurpitsan maku peity liikaa. Tässä suhde oli mielestäni loistava.
Oijoi kun näyttää hyvältä!:)♥ rupesi niin hiukomaan..tuota on kyllä kokeiltava,kiitos reseptistä:)Mukavaa alkanutta lokakuuta!
VastaaPoistaTuo oli kyllä hyvää, vaikka itse sanonkin! Kesäkurpitsa on aika erilaista raastettuna, eikä tietty niin vetistäkään :) Kiitos samoin sinulle ihanaa alkavaa lokakuuta :)
VastaaPoista