perjantai 8. joulukuuta 2017

Huippuhyvä raakakakku!


pekaanipähkinä suklaa

Voin kertoa, että ensimmäistä kertaa ikinä tuli otsikointi ongelma. "Suklainen pekaanipähkinä raakakakku", mutta se myös on gluteeniton ja vegaaninen. No päädyin vain ylisanoihin, kuva kertokoon muun oleelliseen, oli se vaan hyvää. Tuollainen siis eksyi viime lauantaina pieniin jouluihin tarjolle kaiken muun herkun lisäksi. 

 

Raakakakun leipominen ei ole kovin tuttu juttu itselle, mutta ei tuossa kovin metsään voi mennä koska kakun ei tarvitse kohota, hyytyä eikä tarvitse laittaa uuniin. Eli varma onnistuminen. Mutta onnistumiseen tarvitaan vähintään tehokas blenderi tai monitoimikone. Monitoimikone on varmasti parempi ratkaisu tälläisessä, kun koostumus on tahnamaista. Blenderillä siis onnistuu, mutta hieman työlästä. Vuoan koko oli  20 cm (irtopohja). Täytteen voi tuplata, tällä ohjeella kakku jää aika matalaksi, mutta on tuo aika tuhtia tavaraa niin mielestäni ei ole välttämätön tuplata täytettä.

  SUKLAINEN PEKAANIPÄHKINÄ RAAKAKAKKU
(VEGAANI, GLUTEENITON)

Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vaahterasiirappia
2 rkl kookosöljyä
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus  ruususuolaa

Täyte: 
150 g pekaanipähkinöitä
125 g taateleita
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl kookosöljyä
1-2 tl kanelia
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl kookoskerma
ripaus ruususuolaa 

Koristeet:
pekaanipähkinöitä
2 viikunaa

Pohja:
Jauha kaurahiutaleet hienoksi, lisää kaakaojauhe. Sekoita. Lisää siirappi, kookosöljy ja suola. Painele vuokaan. Jos käytät irtopohjaa, niin laita leivinpaperi pohjalle.

Täyte:
Jauha pekaanipähkinät, lisää taatelit. Taatelit voi jauhaa myös erikseen, jolloin lopputulos on tasaisempi. Lisää maapähkinävoi, kaneli ja kaakaojauhe. Sekoita. Lisää kookoskerma ja suola. Sekoita. Lisää vielä kookoskermaa, jos taikina ei tunnu ja näytä notkealta. Levitä täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi. Kakun voi aivan hyvin tehdä edellisenä päivänä ja koristella myöhemmin. Jouluisen tunnelman tuo viikunat, niin sesongin mukaan koristelu :)


Tästä pikkujoulu juhliin tai jouluksi pöytään hieman perinteisestä joululeivonnasta poikkeavaa makeaa tarjottavaa.  Ei ole vehnää, eikä eläinperäisiä tuotteita, mutta jouluiset maut taatelista ja pähkinästä, niin miksipä ei?

gluteeniton pekaanipähkinä








2 kommenttia:

  1. Oi tuo kuulostaa ja näyttää hyvältä:)♥ Kiitos ohjeesta tuo pitää ottaa ylös! Leppoisaa joulun odottelua sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taas kerran helppoa kuin mikä :) Kokeile! Ihanaa joulun odotusta, 2 viikkoa aattoon! :)

      Poista

Katso myös nämä