torstai 22. kesäkuuta 2017

Erilainen juhannus


kesä



Juhannus, se keskikesän juhla! Pessimisti sanoisi että kesä on sitten ohitse kun illat alkaa pimenemään, mutta eihän me niin ajatella. 

Tänä vuonna tulee olemaan itselleni hieman perinteistä mökkijuhannusta poikkeavampi. Tai itse asiassa jo viime juhannus tuli vietettyä parin yön hotellireissulla mutta vielä oltiin järvimaisemissa Mikkelissä. Jossain vaiheessa kevättä tuli puhetta että kesällä voisi käydä Ahvenanmaalla ja päädyimme sitten juhannusviikonloppuun. Jollain tavalla Ahvenanmaa on eksoottinen, onhan se kaukana Kaakkois-Suomesta jossa ei juuri ruotsin kieltä kuule. En siis koskaan ole ollut juhannuksena meren äärellä ja ensimmäistä kertaa koskaan Ahvenanmaalla. Vaikka meillä Suomessa on paljonkin rantaviivaa meren kanssa niin Saimaan äärellä kasvanut ei oikein meinaa muistaa sitä. Lähdemme Turusta niin näkee Turun saaristoakin samalla, monta kärpästä yhdellä iskulla siis. 


sulkava


Kelihän näyttää perinteisesti olevan sateinen, mutta ei anneta sen haitata vaan lähdemme seikkailuun iloisin ja tutkivin mielin! Auto lähtee matkaan niin sillä on helppo liikkua eri paikkoihin. Majoitumme Saltvik nimisessä kylässä, joka on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta. Mitä olen ehtinyt tutkimaan niin muutaman kilometrin päässä on Kastelholman linna ja siellä ainakin nostetaan juhannussalko, jännää. Josta tulikin mieleeni juhannussalon olevan ruotsalainen perinne, niin juhlitaanko missään muissa maissa juhannusta kuin Suomessa ja Ruotsissa? 



Kuvina tässä viime viikonlopun mökkeilymaisemia, joista saikin kerrankin nauttia ihan perjantaista sunnuntaihin. Mutta nyt valmistaudutaan tähän retkeen, ihanaa kyllä lähteä ns. valmiisiin pöytiin. Näiden kiireiden välissä eikä tarvitse kantaa pientä lentolaukkua enempää tavaraa mukanaan, kuinka helppoa!

Ihanaa juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katso myös nämä