perjantai 24. marraskuuta 2017

Vinkki lähes ilmaisiin joulukoristeisiin

diy taikamaali
 

Kuukauden päästä on jouluaatto! Hullua, miten vuosi on lopuillaan ja mihin ihmeeseen taas aika on mennyt! Sähköpostiin tuli Finnairilta aamulla muistutus Kööpenhaminan lennoista jouluaatolle, ihan kuin ei niitä muistaisi. Tosin muistin samalla, että passi on uusittava ennen matkaa. Itsellä siis joulun pyhät menee hyggeillessä Tanskassa, niin joulukoristelut voi aloittaa hyvissä ajoin.

 
Bongasin Pinterestistä kivoja itse tehtyjä koristeita soodataikinasta. Tuo taikina oli ihan uusi juttu, niin pakkohan sitä oli testata, koska piparimuotteja on ja kaulinkin taloudesta löytyy.
Taikina on helppoakin helpompi tehdä, sillä siihen tulee ainoastaan kolme ainesosaa. Soodaa, maissitärkkelystä ja vettä. Kattilaan kaikki sekaisin ja annetaan lämmössä paksuuntua (sekoita välillä). Kun taikina on jäähtynyt, niin se on valmis kaulittavaksi.
 
Käytössä oli enkelin, sydämen ja tähden mallisia muotteja. Kuvioita painoin enkeliin kristallilasilla, sydämiin kastehelmi kipolla ja tähtiin jollain Ikean kynttiläkipolla. Annoin kuivua seuraavaan päivään. Vaihtoehtona on kuivattaa uunissa alhaisessa lämpötilassa. Syy miksi en lähtenyt siirtelemään koristeita uuniin, oli  kun tein muovisen alustan päälle. Fiksumpi olisi tehnyt suoraan leivinpaperille. No kerrankin, en kiirehtinyt tässä. Tosin tunnustan, oli pakko käydä kokeilemassa parin tunnin päästä, jos ne olisi riittävästi kuivahtaneet. Kauniimman tasaiset taustat saat, kun annat niiden olla ihan rauhassa seuraavaan päivään....
 
 
Koristeita voi siis käyttää sellaisenaan valkoisina. Tuo taikina on kivan kiiltävä, niin ovat sellaisenaankin kivan näköiset. Minulla nyt sattui olemaan nurkissa muutama maalipurkki, joten olihan se hieman tuunailtava. Sydämistä tuli violetit, sellainen kanervan sävy. Tuo sävy (Cressida, Tikkurilan Taikamaali-värikartta) on mielestäni aivan ihana. Sävy tehdään kultapohjaan, niin siihen tulee kaunis kultainen efekti. Toisiin sydämiin töpöttelin pumpulipuikon avulla kuoppiin mustaa kiiltävää kalustemaalia. Siinä tehdessä funtsin, että onnistuisi aika kivasti myös esimerkiksi merkkaustussilla. Enkeleissä on perushopean sävyä ja helmassa tuota kanervan sävyä kevyesti töpöteltynä. Tähdet ovat hopeisia, luonnollisesti.
 
diy askartelu
 
 
diy joulu
 
Näitä on kiva tehdä muillekin, vaikka viemiseksi kylään. Koristeeksi purkkiin tai pakettikortiksi, tekstaa lisäksi nimen tai joulun toivotukset. Itselläni on nyt ihmeellinen askarteluvimma, käsillä tekemisen himo. Luultavasti koneella istuminen ruokkii sitä, että on päästävä tekemään jotain konkreettisempaa välillä.
 
Tänäänhän vietetään "Älä osta mitään" -päivää. Näissä oma tekoisissa jutuissa on  ponttina minulla usein, että se on jostain hyödynnetty tai jollain tavalla kierrätetty. Tai sitten vaan se tekemisen ilo, että näkee hieman vaivaa eikä vain osta valmiina kaikkea.  Kivaa joulun odotusta :)
 
 
 ps. Klikkaa tästä hyvään ohjeeseen taikinaan, josta löytyy ainemäärät ja työvaiheet selvästi esitettynä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katso myös nämä