keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Herkullinen halloum-kasvispiirakka

 
leivonta

 

Suolaisen piirakan postaustraditio saa jälleen jatkoa. Yleensä kaava näissä tietysti on, että aina jotain pikkuisen uutta ja erilaista pitää keksiä. Tämä halloumjuustoa sisältävä piirakka sai kasviksia kaverikseen, koska niitä nyt eniten sattui olemaan jääkaapissa ja pakastimessa. 

 

En ole aiemmin halloumia muualla käyttänytkään kuin grillattuna/paistettuna lisukkeena,  niin oli kiva keksiä muutakin tapaa tälle juustolle.
Piirakassa ei siis tällä kertaa ole muuta juustokuorrutetta, vaan ainoastaan pinnalla kuutioituna halloum. Täytteeseen muuten kelpaa vallan mainiosti melkein mitkä vaan kasvikset. Tässä oli wok-vihanneksia ja ruusukaalia pakastimesta sekä tuoretta keltaista paprikaa. Nämä kuitenkin paahdoin ensin uunissa leivinpaperin päällä, jotta nesteet kasviksista saadaan ulos. Turkkilaista jogurttia tuntuu olevan myös nykyään aina jääkapissa, jonka sekaan sekoitin pari kananmunaa ja pilkottuna aurinkokuivattua tomaattia sekä mausteina savupaprika, valkosipulijauhe, mustapippuri ja suola. Pohjan tein vanhan kaavan mukaan, jota olen käyttänyt esimerkiksi tässä Kesäkurpitsa-chorizopiiras.

Tarvitset siis seuraavia aineksia:
Voita
Vehnäjauhoja
Kaurahiutaleita
Vettä

Kasviksia 200-300 g
Turkkilaista jogurttia 
Pari kananmunaa
Muutama aurinkokuivattu tomaatti
Vähintään puolikas halloum-juusto, 100-125 g
Mausteita maun mukaan 

Pohjan esipaisto 5-10 minuuttia, kasviksien paahtaminen 10 min ja valmis piirakka saa olla uunissa reilu 20 minuuttia. Paisto lämpötila 200 astetta. Täytteen kasasin kerroksittain, alle kasvikset, seuraavaksi täyte ja päälle halloum. Toki kaikki voi laittaa sekaisinkin.

Toivottavasti tämä ohje innostaa kokeilemaan kasvispiirakkaa!


 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen ja näköinen piirakka <3 Täytyneekin pistää kokeiluun :)

    VastaaPoista

Katso myös nämä